1 ste liga!

Nee hoor riep ik nog hard! Jamie krijgt nog geen liga, want daar is hij veel te klein voor! Maar toch was ik gisteren nieuwsgierig wat je zou doen met een liga in je handjes. Nou, dat heb ik geweten! Je wist geijk dat het eetbaar was en dat het lekker was! Hup liga in je mond en sabbelen maar. Het was prachtig om te zien hoe je zat te genieten. Met die dikke knuisjes om die liga heen die steeds uit je handen viel. Toen het op was werd je kwaad! Alles zat onder de ligaplak en jij wilde meer meer meer! Het was dus goedgekeurd!

handjes verven.

Omdat de buurvrouw vaak op je moet passen als mama moet werken hebben van vanmiddag iets moois gemaakt. We zijn de studio 2 minuten ingedoken en hebben een mooie foto van je gemaakt. Daarna aan tafel met verf gespeeld. Wat keek je raar toen ik je handje onder verf ging smeren haha Maar we hebben wel iets moois gemaakt! Morgen mag je het geven aan d’r.

CB

Vandaag was het weer tijd om naar de CB te gaan. Voor het eerst geen prikjes! YEAH De volgende prik is pas met je 11 maanden dus dat duurt gelukkig nog eventjes! Ze vonden je gezond en levendig uit zien. Je zit met je gewicht boven het gemiddelde maarja je weegt ook 8 kilo!!! Raar he, dat is afentoe rugklachten heb! Je lengte was 64,5 cm. Je bent iets minder gegroeid maar het blijft netjes. Omdat je zo kwijlt en sinds een aantal dagen raar met je hoofd heen en weer schudt vermoeden ze dat je binnenkort wel een tandje zal krijgen. Uiteraard nog te vroeg maar je bent al zo flink en vlot dat dit best mogelijk kan zijn. Papa en mama zijn weer trots op je!

Hoesten

Al 3 weken ben je snotverkouden en sinds een aantal dagen hoest je ook nog eens met veel slijm. Dit is zo vervelend, want zelf slaap je weinig en wij dus ook! En we kunnen weinig doen voor je behalve veel liefde en troost geven. Je bent alweer 4,5 maand oud. Je wordt zo groot en het wordt steeds leuker. Je lacht om alles (ziek of niet ziek) en fruit en groente hapjes gaan er goed in. We hebben een baby stoommachine gekocht zodat we vers groente kunnen maken. Dit is veel lekkerder dan al die potjes groente wat je niet eet. Je kan niet genoeg krijgen en worteltjes is je favoriet. Alles wat zoet is is natuurlijk heerlijk!

De glimlach van een kind

Okay het klinkt misschien oubollig en melancholisch of wat dan ook, maar ik zat gisteren in de auto en ging met Jamie naar de huisarts om even naar zijn longetjes te laten luisteren en dan zit hij naast mij in de auto en kijkt mij aan en glimlacht naar mij.

Op dat moment krijg ik dus bijna tranen in mijn ogen van liefde en besef van leven. Wat ouder zijn betekend en dat mijn eigen leven eigenlijk helemaal niet zo belangrijk meer is, als dat van je kind maar mooi is en wordt.

Met het zelf ouder zijn, besef ik ook steeds meer hoe belangrijk mijn eigen ouders waren en zijn in mijn leven en ga je steeds vaker hierover nadenken. Ik herinner mij dan mijn opa en oma, mijn ouders en een liedje wat ik vroeg altijd zo ontzettend stom vond, maar nu opeens zo ontzettend mooi.

“Jij bent zo wijs, dat zegt een kind
Jij bent zo grijs, dat zegt een kind
Jij bent getrouwd, dat zegt een kind
Jij bent al oud, dat zegt een kind

Dan denk je “ja, een rimpel meer”
Je wordt al echt een ouwe heer
Maar voor je denkt “hoe moet dat nou”
Pakt ze je hand en lacht naar jou

De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft
De glimlach van een kind dat nog een leven voor zich heeft
Dat leven is de moeite waard
Met soms wel wat verdriet
Maar met liefde, geluk en plezier in ’t verschiet

De glimlach van een kind
Dat met een trein speelt of een pop
Zo’n glimlach maakt je blij
Daar kan geen feest meer tegenop
Wat geeft het of je ouder wordt
Dat maakt toch niks meer uit
Want je voelt je gelukkig al heb je geen duit”

Damn alweer een cliché 🙂