Week 6.

We zitten alweer in week 6! Nog 2,5 week en dan mogen we eindelijk naar de Verloskundige. Nu iedereen het weet krijg ik ook veel te horen dat ik misschien wel in verwachting ben van een tweeling, omdat ik al zo snel groei. Echt Lieve Heer, doe mij dit aub niet aan!
Update: Krijg net van mijn schoonmoeder te horen dat tweelingen in de familie zit. *slik*

Nog meer kaartjes!

De kaartjes stromen binnen. Superleuk! Die gaan allemaal in een mooi plakboek, dank jullie wel allemaal! Ik voel me nog steeds goed. Nog geen nare kwaaltjes terwijl ik bij mijn eerste zwangerschap nu al ziek op bed lag. Wat was ik toen ziek. Ik geniet nu elke dag extra van mijn niet-misselijk zijn.
Vandaag online bekend gemaakt over ons baby’tje, iedereen weet het nu. Felicitaties stromen binnen en iedereen is verrast! hahaha

Felicitaties.

Felicitaties en kaartjes stromen nu binnen, echt zo lief allemaal! De hele familie is zo blij verrast en zitten zich nu al te verheugen om te gaan shoppen naar baby-spulletjes. Echt zo leuk allemaal. Ik voel me nog steeds vrijgoed. Wel last van mijn borsten. Ze worden nu al zo mega en pijnlijk! Afentoe wel last van mijn onderbuik maar daar blijft het allemaal nog bij. Uiteraard veel honger maar ik probeer hier echt rekening mee te houden dat ik niet te veel ga eten. Bij Lindsay was ik 22 kilo aangekomen en dit wil ik niet nog eens meemaken!

Informatie.

Vandaag informatie binnen gekregen van de Verloskundige. Wat kan ik verwachten bij onze eerste afspraak, wat moet ik meenemen en waar ik allemaal aan moet denken i.v.m. onderzoeken. Spannend!
Het meest waar ik naar verlang is mijn kindje op een beeldscherm zien en het hartje horen kloppen. Dan weet ik dat alles okay is met die uk en is het echt “echt”. Helaas duurt dit nog een paar weekjes.

Buikje.

Buikje gaat nu al groeien. Echt ongelooflijk hoe snel dit allemaal gaat. Ik weet dat het bij een tweede alles wat sneller gaat maar zo snel? De 1 zegt dat het je darmen zijn en de ander zegt dat het bij een tweede sneller zichtbaar is. maar darmen liggen toch niet zo hoog?! En ik heb geen last van mijn darmen zoals zoveel zwangere vrouwen aangeven.
Dit wordt dus shoppen, want als dit zo door blijft groeien dan is het dus al snel duidelijk dat ik moddervet ga worden en pas ik straks niet eens meer in mijn winterjas! En ik was de afgelopen 2 maanden zo goed bezig met afvallen! Ik was zo trots op mezelf omdat ik vorige week een spijkerbroek aan kon die een maatje kleiner was. Voorlopig ligt die spijkerbroek ver weg in de kast..

Ons kindje met 5 weken.

Ons baby is nu zo’n 2 millimeter lang. Het is een klompje cellen dat zich razendsnel deelt en ontwikkeld. Er wordt nu zelfs al een begin gemaakt met de aanleg van het hartje en het centrale zenuwstelsel van de baby. Er komen kleine stompjes die zich later ontwikkelen tot armpjes en beentje. De baby is nu met het blote oog te zien en heeft ongeveer de grootte van een rijstkorreltje

9 maanden dagboekje.

Vanmorgen 3 Fotoshoot gehad en die middag samen met Tony naar het Centrum om wat boodschapjes te doen en een sate kroket van de Febo halen! Op de 1 of ander manier kan ik dit nu dus elke dag eten en dat kan nu ook, want Tony heeft een heel doos voor in de vriezer gekocht! Die schat hahaha.
Ook heb ik een 9 maanden dagboek gekocht, want ik wil natuurlijk wel iets moois schrijven over de groei van onze ukkie. Natuurlijk doe ik ook veel op de weblog hier maar een boekje is persoonlijker en leuk voor later.

Voorbereidingen.

Vandaag was het een dag voor voorbereidingen. Verloskundige geregeld die praktisch aan de overkant zit, dus dat is natuurlijk ideaal! 18 november hebben we daar een afspraak.
Ook inschrijfformulier aangevraagd voor het kinderdagverblijf. Na de bevalling ga ik gewoon weer flink aan de slag. Tegenwoordig moet je je kindje al zo vroeg in laten schrijven anders heb je geen plekje GRR. Het idee is gewoon raar dat je nu al bezig bent met opvang regelen voor je mini me terwijl het nog in ontwikkeling is.
Voor de rest voel ik me goed! Natuurlijk wel wat lichte zwangerschapkwaaltjes maar ik mag nog niet klagen!

Onzekerheden.

Onzekerheid slaat toe. Zo werd ik met tranen in mijn ogen wakker, omdat ik het verschrikkelijk vind dat mijn kleintje naar een Kinderdagverblijf moet. Tegenwoordig moeten moeders wel blijven werken en kunnen we niet zonder kinderdagverblijf. Daar moet ik me dus gewoon overheen zetten. En dan komen de twijfels en angsten: “Als het maar niet mis gaat” en ” kan ik dit nog wel aan”? We zitten net in een puberfase van Lindsay en nu ga ik weer alles helemaal opnieuw samen met Tony meemaken. “Trek ik dit wel” en ” hoe ga ik dit allemaal combineren”?!
Ik werk natuurlijk 2 dagen buiten de deur maar ik heb ook gewoon nog mijn eigen toko die door moet blijven gaan. Al die onzekerheden en twijfels zullen er wel bij horen en elke nieuwe start-mama zal zo’n fase krijgen in haar zwangerschap,toch? (hoop ik)
<– Kindje met 5 weken.
Het lijkt wel op een garnaal! Meeste mensen zeggen dat dit “dingetje” nog niets is maar als ik dan lees dat in week 5 het hartje gaat vormen en de armpjes en beentjes zich gaan ontwikkelen dan ga ik beseffen dat er echt een klein mini mensje in mij groeit en voelt het voor mij aan dat dit echt wel wat is!