Fotomodelletje

Ja JJ (zo noemen we je in het dagelijkse leven, ipv Jamie) je moeder is fotograaf. Daarom sleept ze je vaak naar beneden in haar studio, en ben je proefmodel. De laatste fotoshoot met mama was bijzonder geslaagd. Want een mooie vent ben je aan het worden man. Ik loop aan iedereen die het maar wil zien je foto’s te showen. 🙂

 

CB

Vandaag was het weer tijd om naar de CB te gaan. Voor het eerst geen prikjes! YEAH De volgende prik is pas met je 11 maanden dus dat duurt gelukkig nog eventjes! Ze vonden je gezond en levendig uit zien. Je zit met je gewicht boven het gemiddelde maarja je weegt ook 8 kilo!!! Raar he, dat is afentoe rugklachten heb! Je lengte was 64,5 cm. Je bent iets minder gegroeid maar het blijft netjes. Omdat je zo kwijlt en sinds een aantal dagen raar met je hoofd heen en weer schudt vermoeden ze dat je binnenkort wel een tandje zal krijgen. Uiteraard nog te vroeg maar je bent al zo flink en vlot dat dit best mogelijk kan zijn. Papa en mama zijn weer trots op je!

De glimlach van een kind

Okay het klinkt misschien oubollig en melancholisch of wat dan ook, maar ik zat gisteren in de auto en ging met Jamie naar de huisarts om even naar zijn longetjes te laten luisteren en dan zit hij naast mij in de auto en kijkt mij aan en glimlacht naar mij.

Op dat moment krijg ik dus bijna tranen in mijn ogen van liefde en besef van leven. Wat ouder zijn betekend en dat mijn eigen leven eigenlijk helemaal niet zo belangrijk meer is, als dat van je kind maar mooi is en wordt.

Met het zelf ouder zijn, besef ik ook steeds meer hoe belangrijk mijn eigen ouders waren en zijn in mijn leven en ga je steeds vaker hierover nadenken. Ik herinner mij dan mijn opa en oma, mijn ouders en een liedje wat ik vroeg altijd zo ontzettend stom vond, maar nu opeens zo ontzettend mooi.

“Jij bent zo wijs, dat zegt een kind
Jij bent zo grijs, dat zegt een kind
Jij bent getrouwd, dat zegt een kind
Jij bent al oud, dat zegt een kind

Dan denk je “ja, een rimpel meer”
Je wordt al echt een ouwe heer
Maar voor je denkt “hoe moet dat nou”
Pakt ze je hand en lacht naar jou

De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft
De glimlach van een kind dat nog een leven voor zich heeft
Dat leven is de moeite waard
Met soms wel wat verdriet
Maar met liefde, geluk en plezier in ’t verschiet

De glimlach van een kind
Dat met een trein speelt of een pop
Zo’n glimlach maakt je blij
Daar kan geen feest meer tegenop
Wat geeft het of je ouder wordt
Dat maakt toch niks meer uit
Want je voelt je gelukkig al heb je geen duit”

Damn alweer een cliché 🙂


Goeiemorgen!

Wauw! Wij hebben een geweldige nacht achter de rug. Het begon gisteravond rond 22:00 uur. Je kreeg last van krampjes. Wat heb je liggen schreeuwen poeh! Zo zielig, want als ouder kan je weinig. Uiteindelijk hebben we je de fles gegeven om 00:00 uur en om 00:30 lag je op bed. Wij zijn ook gelijk naar bed gegaan en om 6:30 schrokken we wakker. Je hebt de hele nacht doorgeslapen en ik moest je zelfs wakker maken voor de fles!! Echt zo geweldig dit! Uiteraard lag je tijdens de fles gewoon door te pitten en heb je niet veel gedronken. Zelfs je luier vol persen doe je in je slaap. Nu ligt je heerlijk in de box te slapen en mama is klaarwakker en zit dus aan een bak koffie.

Vanmiddag krijgen we kraamvisite. Het is wel erg druk en vermoeiend maar het hoort er allemaal bij!

Gehoortest.

Vanmorgen de gehoortest gehad en geslaagd! Uiteraard wisten wij natuurlijk al dat het positief zou zijn, want je hoort en volgt alles nu. Als papa naast ons komt zitten draai je je hoofdje om en kijk je zijn kant op. Dus nee, doof ben je echt niet!

De flessen die je nu gehad hebt met de speciale voeding zijn erin gebleven! Zou het gaan werken?!

Vanmiddag zijn we even naar het centrum geweest. Bij Hema wat fotoboeken gekocht zodat we foto’s kunnen plakken. Bij thuiskomst kreeg je opnieuw de fles en lag je heerlijk in mijn armen in je rompertje te drinken. Ik zag je rood aanlopen en je zat lekker op je gemak te poepen toen ik het wel erg warm kreeg tussen mijn benen. Je poep kwam door je luier heen! Zo over mijn been en zo op de grond ieuw! Bij het opstaan spoog je ook nog je hele fles eruit en daar stond ik dan. Onder poep en spuug!

Hahaha honger??!!!!!!!

Alles wat hapbaar is, is voor jou voedsel lijkt wel!! Wat een scheetje ben je toch hihi en dan ook echt niet loslaten met die kaken van je! Vannacht ben je netjes om de 3 uur gekomen. Papa en mama hebben dus redelijk geslapen. Ik ben blij dat ik de 5 uurtjes haal en dat is vannacht voor het eerst gelukt. Vanmorgen is de verloskundige voor het laatst geweest. Nu moeten we het echt alleen doen.

De flessenvoedingen gaan redelijk. De ene keer drink je de fles helemaal leeg en de andere keer kots je echt alles eruit. Zo frustrerend! We moeten gewoon blijven geven en kijken hoe het gaat. Maandag komt iemand van het consultatiebureau en dan kunnen we dit ook nog even aangeven.

Vandaag komt Lindsay van schoolkamp. Het is nog steeds droog buiten en hopelijk blijft dit ook zo, want ik wil samen met jou haar uit school halen. Dat zal een grote verrassing voor haar zijn!

Lindsay op Schoolkamp.

Jamie heeft de nacht beter geslapen dan normaal en niet gespuugd! Geweldig. Vanmorgen moesten we hem wel vroeg wakker maken, omdat Lindsay naar schoolkamp ging en 6:30 uur op school moest zijn. Tony en Jamie bleven in de auto wachten. Om 7:00 uur vertrok ze richting Vlieland. Wat zal ze haar broertje missen.

Thuisgekomen hebben we Jamie lekker in badje gedaan en eind van de ochtend met hem naar het ziekenhuis geweest. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten maar ik verwachtte een bloedbad. Wat viel de ingreep mee! Beetje verdoven op het juiste moment een knipje en klaar! Hij heeft nu een tong die hij kan uitsteken! Wat een mooi gezicht om zo’n kleintje bezig te zien en ziet denken:” wat kan ik nu allemaal!” Toen we thuiskwamen gelijk geprobeerd met drinken maar nog steeds pakt hij de fles niet goed en maakt hij teveel lawaai waardoor er lucht binnenkomt. De verloskundige kwam nog even bij Jamie checken en Tony is op pad geweest voor een ander soort fles met speen maar na dit geprobeerd te hebben waren we ook niet tevreden. Morgen nieuwe poging!

Tongriempje.

Vandaag komt de Verloskundige naar je mondje kijken, omdat je tongriempje vast zit. Hierdoor drink je met veel geluid waardoor TE veel lucht naar binnenkomt. En door dit lucht spuug je weer veel en houdt je te weinig voeding binnen. Continue ben je aan het zoeken naar eten en huil je. Vooral in de nachten ben je gewoon niet voldaan.

De verloskundige heeft een afspraak gemaakt bij de KNO-arts in het ziekenhuis. Morgen om 10:50 uur hebben we een afspraak en wordt je tongriempje doorgeknipt. We moeten je nu voeden met een slangetje en spuitje. Zielig gezicht maar waarschijnlijk zal dit wel werken tegen teveel lucht!! Op hoop van zegen.

Vanavond is je navelstreng eraf gevallen!!