Okay een cliché: Alle clichés zijn waar!

Donderdag morgen om 10:30 was het dan eindelijk papa zijn moment! Na uren machteloos toekijken hoe je vrouw door helse weepijnen gaat, en je niets voor haar kan doen, behalve een beetje machteloos mee puffen en haar handje vasthouden kwam dan eindelijk het verlossende bericht: je mag gaan persen.

Een stroom van adrenaline  komt los en ik kan mij maar op 1 ding focussen en dat is dat kruintje met wat haar wat langzaam te voorschijnt komt.

Wow wat is dit gaaf! En dan vraagt de verloskundige of ik het kindje wil opvangen. Mag dat? JA! Natuurlijk wil ik dat! Dus in positie en stelling ingenomen naast de verloskundige hoor ik haar roepen tegen Daantje: wachten…wachten…wachten.. op op 2/3 mag Daantje doorpersen…

Ken je die viral reclame van Microsoft van de XBOX? Dat dat kind eruit knalt? Nou zo kwam Jamie dus in mijn armen. ipv hoofdje eruit, en even langzaam draaien, knalde hij gewoon met een vaart eruit, en konden de verloskundige en ik met schrik hem nog net opvangen.. BIZAR!

En dan heb je je zoon in je armen, glibberig, warm…en dan hoor je hem opeens huilen…en dan is er even niets meer… behalve dat moment.

Zo fucking mooi!

En dan besef je dat je tot die groep mensen behoort, die je zo vaak hoorde praten in clichés, waarvan ik nu weet dat het allemaal waar is.

 

 

Donderdag 23 Juni is onze zoon Jamie geboren!!

De hele nacht met de iphone naast me bed gelegen/gezeten. Ja dit zijn weeen! Ze komen regelmatig en de krampen zetten steeds meer door. De hele nacht niet geslapen en beneden gezeten. Uiteindelijk Tony wakker gemaakt dat het steeds erger gaat worden en dat de baby echt aan zit te komen. Ik heb het uitgehouden tot 5:30 uur. Tony heeft de verloskundige gebeld en die kwam gelijk aan. Ook beide ouders ingelicht, omdat Lindsay ook opgevangen moest worden en tja die wil je ook natuurlijk op de hoogte houden. De verloskundige heeft 2 cm ontsluiting gemeten en zou rond 9:00 uur terugkomen. Tony heeft lekker bij me gezeten en goed geholpen. Om 7:30 kon ik het echt niet meer uithouden en kwam de verloskundige weer. 3 cm ontsluiting pff. We zijn toch maar naar het ziekenhuis gegaan omdat de weeen heftig waren en het opeens snel zou kunnen gaan. In het ziekenhuis aangekomen ging het ook heel snel. De vliezen werden doorgeprikt en toen begon het behoorlijk heftig te worden. En ja! Na 10 minuten persen VLOOG (letterlijk) Jamie eruit!

Om 10:40 uur is Jamie geboren en kerngezond!!! Wat een ervaring en wat een trots!!!

Verloskundige.

Vanavond naar de verloskundige geweest. Met de baby alles okay! Uiteraard weer verstopt zoals de vorige keren. Blijkbaar heeft het gewoon geen zin in al dat gezeik met geluiden en camera’s hahaha. Bloeddruk was goed alleen ik moet het wat rustiger aan gaan doen. Mag niet meer stofzuigen en dweilen. Vervelend he? Nu op naar 10 februari voor de 20weken echo!

Nieuwe foto.

We groeien weer lekker door. Geweldig om te zien hoe je lichaam elke week veranderd. Afgelopen weekend zwangerschapsbroeken van mijn zusje geleend en wat zit dit heerlijk! Wil nu al niet meer zonder. Zaterdag werd mijn opa 80 jaar en kwam de hele familie bij elkaar. Niet alleen mijn opa werd verwend met cadeau’s maar wij ook! Wat een kleertjes, slabbetjes en rompertjes! Zo ontzettend lief! We hebben nu al een aardig tasje vol met babyspulletjes dus ik denk dat het wel tijd gaat worden om in Januari aan de slag te gaan om de babykamer te gaan verbouwen. LEUK!

Vrije dag.

Je kan op je vrije dag wassen, strijken, stofzuigen of een goed boek lezen op de bank met een mok thee. Okay, dit ga ik vandaag natuurlijk nog allemaal doen maar vanmorgen had ik ergens anders zin in. Snel naar de C1000 en daarna in de keuken de creabea uithangen. Hopelijk smaken ze beter dan dat ze eruit zien, want dit is toch niet echt mijn ding. Laat mij maar foto’s maken.

Nog meer kaartjes!

De kaartjes stromen binnen. Superleuk! Die gaan allemaal in een mooi plakboek, dank jullie wel allemaal! Ik voel me nog steeds goed. Nog geen nare kwaaltjes terwijl ik bij mijn eerste zwangerschap nu al ziek op bed lag. Wat was ik toen ziek. Ik geniet nu elke dag extra van mijn niet-misselijk zijn.
Vandaag online bekend gemaakt over ons baby’tje, iedereen weet het nu. Felicitaties stromen binnen en iedereen is verrast! hahaha